Makotokai Karate & Taiji }
Trondheim Karateklubb | Makotokai Karate & Taiji
I gode hender gjennom snart 50 år (1975-2024)

E-post: post@trondheimkarate.no, Mobil: +47 97611706

Av: Pål Erik
Publisert: 1. november 2015
Mange deltakere på Tai Chi samling i Lignano (Italia)

Tai Chi maraton Lignano 2015

Einrik og jeg er tilbake i Norge etter en svært intensiv helg med læring.
Einrik hadde reist fra Vesterålen, dvs. kjørt et par timer på blankis torsdag kveld for å fly fra Evenes til Gardermoen, sovet (eller forsøkt å sove) på OSL, for deretter å fly grytidlig til Amsterdam hvor vi møttes fredag morgen i ni-tida. Vi landet på Venezia flyplass fredag ved lunsj-tider og ble hentet av Michele og Cinzia. De sørget for å få i oss et bedre måltid før turen gikk til Getur Village, der seminaret skulle være. (maten der er en egen historie…)
Fra fredag kveld til søndag formiddag gikk vi i løpet av 16 timer gjennom en Neija-form som kalles 4 rot og bølge-form. Neija er samlebetegnelse på de kinesiske indre kampsportene, Xing Yi, Tai Chi og Pakwa. Formen inneholdt alle elementene vann, jord, luft og ild, som hver ble utført i hver sin himmelretning. Hver sekvens hadde forklaringer med tilhørende tester for å teste at vår «rot» og «bølge» fungerte for hvert element. Jeg var så heldig å få trene med Suna, som også denne gangen oversatte og forklarte for oss. Einrik fikk trene med litt forskjellige personer og ble på den måten kjent med flere nye venner.
Mester Paolo Bolaffio forklarte at dette var første gang han underviste i en Neija-form, så vi følte oss en smule beæret over å få ta del i dette. Som vanlig var det en samling av utrolig hyggelige og hjelpsomme mennesker der, og jeg må si på vegne av oss begge at vi er utrolig takknemlige for å ha fått oppleve dette.
Vi har fått en ny form å trene på, masse ny kunnskap og inspirasjon som vi tar med oss til alle dere andre.
🙂 Svanhild

825Følgere
22Følgere
445Følgere
568Følgere