Makotokai Karate & Tai Chi

KLUBBHISTORIE

Trondheim Karateklubb ble stiftet som Trondheim Karateklubb i 1975 av Inge Mogstad og Pelle Matzow. Klubben er Trondheims nest eldste ‘åpne’ kampsportklubb. Det er kun Trondheim Judokwai (TJK) som er eldre. Klubben ble slått sammen med Nidaros Karateklubb i 1991 og endret samtidig navn til Trondheim Shotokan Karateklubb (TSKK). I mai 1997 gikk TSKK og TJK sammen og dannet Trondheim Budosenter.

Antall medlemmer er nå i underkant ca. 150. Eldste medlem: 66 - Yngste medlem: 7.I den første tiden var det trening i Nidarøhallen. Senere ble det trening på Bispehaugen skole og i mange år i et tilfluktsrom på Risvollan.

På hele åttitallet dominerte TKK som den beste klubben i landet mht konkurranseutøvere. Det var opptil 5 stk som samtidig var på landslaget. Favoritter til NM var laget i perioden 1981-86, men greide å ta gull kun i 1986. I samme periode var det flere av utøverne som tok hjem medaljer fra Norges-Cup og NM. Dominerende utøvere på den tiden var:

Pål Erik Hansen, Arild Engh, Harald Erichsen, Knut Selliseth, Kari Lunde og Torstein Sjøholtstrand (fra Nidaros KK) som alle var på landslaget.

Kari Lunde var den som gjorde det best av jentene med sølv fra VM ! Ellers var både Nina Johansen og Kjersti Bjørkeng utøvere som var på landslaget og  høstet flere nasjonale medaljer.

Andre utøvere som også bemerket seg var bl.a Per Evensen og Dag-Egil Rathe.

I 1980 ble Nidaros Karateklubb stiftet av Finn Drangsholt og Hans Petter Ulven. De hadde tilhold i C-hallen i Nidarøhallen sammen med bl.a Trondheim Judokwai. I den første tiden var det enorm interesse og nybegynnerkurs på 100 stk. var ikke uvanlig. På konkurransesiden begynte de å gjøre seg bemerket fra ’85 og utover. Dominerende utøvere den gang var:

Torstein Sjøholtsrand, Stig Rønning, Thor-Åge Martinsen, Morten Andersen, Are Simonsen,  Terje Thoresen, Klaus Evensen, Rune Nilsen, Eivind Andersen m.flere

Nidaros KK bygget opp sitt eget klubblokale i Olav Tryggvasons gt. v/O’Martins på midten av åttitallet og de trente både i Nidarøhallen og i klubblokalet i flere år.
I 1987 ble Nidaros KK norgesmestere for lag i seniorklassen.

I 1992 ble klubben slått sammen med Nidaros Karateklubb og endret da navn til Trondheim Shotokan Karateklubb. Målsettingen da var å få eget lokale. Treningen foregikk da i E-6 i Nidarøhallen.Kontrakt om eget lokale ble skrevet i februar 1993 og klubben flyttet til Carl Johans gt. høsten 1993 etter en del oppussing.

I februar 1996 ble leieforholdet til klubben sagt opp og vi hadde i kontrakten 6 måneders oppsigelse. Vi begynte å se oss om etter alternativer og sammen med Trondheim Judokwai kom vi over dagens lokaler tidlig på høsten i ’96. Etter mye frem og tilbake med en annen interesent, gikk budet til oss i april ’97.Vi tok over lokalene i mai.

I løpet av sommeren 1997 søkte vi på spillemidler (tippemidler) - Trondheim Kommune var hele tiden vært svært positive til vår søknad og formannskapet innstilte oss. Det var imidlertid departementet som avgjorde og vi fikk positiv tilbakemelding i  januar 1998 om at vi var stønadsberettiget. Sommeren 1998 la vi parkett på alle gulv. Sommeren etter fikk vi tildelt 520.000 i tippemidler og sommeren 2000 realiserte vi prosjektet med nye garderober, dusjer, badstu, vaskerom og HC-toalett. Etter det har vi pusset opp fellesrommet, senest i 2014 med nytt kjøkken.

På årsmøtet i 2011 byttet vi igjen navn til Trondheim Karateklubb. Den største endringen vi har vært gjennom skjedde i 2015 hvor vi bestemte oss for å bytte stilart fra Shotokan til Makotokai. Bakgrunnen for skiftet var flere samlinger som vi har hatt med Sensei Paolo Bolaffio 9.dan  siden 2013 og hans enorme kunnskap innen kampsport generelt. Vi kan bl.a nå også tilby Tai Chi trening for våre medlemmer. I tillegg er det en ren helsemessig gevinst ved å trene Makotokai som er langt mindre belastende for kroppen. Til sist må også nevnes at vi har hele 5 medlemmer med i Shin Etai som er A-laget for Makotokai Karate. Disse er  Svanhild (første kvinnelige medlem i Shin Etai), Rune, Roy, Tore og Pål Erik. Disse deltar på minst 2 samlinger hvert år  for å få ny kunnskap innen stilarten (som igjen kommer medlemmene tilgode).

På et allmøte som ble avholdt 27.04.2015 hvor 30 stk. var tilstede, ble stemmene 28/1/1 (for/mot/blank) for overgang til Makotokai.

KLUBBLOGOER GJENNOM TIDENE

I tillegg til disse er det den opprinnelige logoen til Nidaros (Olav Tryggvason) som ikke er tilgjengelig

PRØV OSS!

Kom i form på en spennende, lærerik og effektiv måte

 

Kontakt
close slider

Hei! Her kan du ta kontakt med oss i klubben når det gjelder spørsmål om ulike tema

KLUBBEN:
Tlf: 97611706
post@trondheimkarate.com
Styret:
styret@trondheimkarate.com
Instruktører:
instruktorer@trondheimkarate.com
Festkomité:
festkomite@trondheimkarate.com
Stevnekomité:
stevnekomite@trondheimkarate.com

* Obligatoriske felt
825Følgere
21Følgere
445Følgere
568Følgere